среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 46

Граната од Прва светска војна пронајдена во Битола

gggranataaa

Поврзани вести

Граната од Прва светска војна вчера била пронајдена во Битола.

Шефот на возниот парк во „Нискоградба“, Д.Т., вчера пријавил дека при изведување градежни работи на канал „Курделес“ била пронајдена една артилериска граната од Првата Светска војна.

Од стручно лице од ДЗС гранатата е подигната за понатамошна постапка.

Најчитани вести