Македонија

Граната од Прва светска војна пронајдена во Кадино Село

Граната од Прва светска војна пронајдена во Кадино Село

Околу 13 часот вчера во реката во прилепско Кадино Село, била пронајдена граната од Првата светска војна, соопшти МВР.

Екипа пристигнала околу час и половина подоцна, по што припадници на Дирекцијата за заштита и спасување ја преземале гранатата.