Македонија,Крими хроника

Граната од Втора Светска војна пронајдена во битолско

Граната од Втора Светска војна пронајдена во битолско

Експлозивна направа, најверојатно од Втората Светска војна вчера била пронајдена во двор во куќа во битолското село Долно Оризари.

Таа е безбедно подигната од страна на Дирекцијата за заштита и спасување и дадена за вештачење.