Македонија,Крими хроника

Битолчанец пронашол граната од Прва Светска војна во дворот

Битолчанец пронашол граната од Прва Светска војна во дворот

Четириесет и шестгодишниот В.И. од Битола вчера во полиција пријавил дека пронашол артилериска граната од Првата Светска војна.

Експлозивната направа ја пронашол додека изведувал градежна работа во дворот од семејната куќа.

Од страна на стручно лице гранатата е подигната за понатамошна постапка.