Македонија,Крими хроника

Гранати од Прва светска војна пронајдени во Битола

Гранати од Прва светска војна пронајдени во Битола

Две гранати од Прва светска војна се пронајдени вчера во Битола.

Првата граната е пронајдена за време на уредување на парк во Битола.

Увид на лице место извршила увидна екипа на СВР-Битола, а од страна на пиротехничар истата е безбедно подигната.

Втората граната е пронајдена во атар на село Трново, битолско во близина на хотел.

И втората граната е безбедно подигната од страна на пиротехничар.