Македонија

Граничниот премин „Дојрани“ блокиран за влез и излез од Македонија

Граничниот премин „Дојрани“ блокиран за влез и излез од Македонија

Граничниот премин „Дојрани“ за влез и за излез од Република Грција ќе биде блокиран од 18:00 до 21:00 часот, информираат од Автомото сојузот на Македонија.

Од 13:00 до 23:00 часот денеска во целосен прекин е сообраќајот при влез и излез од Грција на граничниот премин Меџитлија, поради штрајк на грчките земјоделци.