четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 51

Грантови за поддршка на граѓански организации

grantovi

Поврзани вести

Првите 15 акциски грантови за поддршка на граѓанските организации ќе бидат доделени денес во организација на CIVICA mobilitas.

Вкупниот буџет е над 25 милиони денари, а средствата се наменети за проекти за јакнење на односите со граѓаните, заедниците и пошироката јавност, како и влијание за постигнување позитивни општествени промениза.

Сертификатите на првите акциски грантисти ќе им ги додели амбасадорот на Швајцарија во Македонија, Стефано Лазарото.

Новата фаза на CIVICA mobilitas која ќе обезбеди поддршка за граѓанските организации и другите актери на граѓанското општество во следните четири години започна во октомври минатата година.

Најчитани вести