вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 53

Грчева: СДСМ си ги скуси демократските капацитети

Бев збунета од листите, не верувам во граѓанскиот концепт на СДСМ бидејќи доаѓа од истото раководство што не покажа разбирање за некаква независност, вели Грчева.

solza-grceva-640x358

Последни вести

СДСМ особено на претходните избори, а сега уште повеќе се обидува да се ребрендира преку различен тип на владеење, што лично ми наликува на авторитарно, вели Солза Грчева.

-Кога сте десет години во опозиција се обидувате да дојдете на власт со различни концепти и тоа е легитимно. Не можете да ја замрзнете ситуацијата во партијата, онаква каква што била, морате да еволуирате во склад со делувањата на другите партии и случувањата во државата, и тука нема ништо спорно. Бев збунета од листите, не верувам во граѓанскиот концепт на СДСМ бидејќи доаѓа од истото раководство што не покажа разбирање за некаква независност, вели Грчева.

Најчитани вести