Балкан

Грција е убедена дека оваа недела ќе постигне догоовр со кредиторите

Грција е убедена дека оваа недела ќе постигне догоовр со кредиторите

Грчката Влада е убедена во постигнувањето договор со кредиторите во оваа недела и отворено да одложи делови од економските мерки за да може тоа да се случи, изјави денеска министерот за внатрешни работи Никос Вуцис, обајви МИА.

– Веруваме дека можеме и треба да имаме решение и договор во рамки на неделата, изјави за Скај телевизијата министерот кој не учествува во преговорите.

– Делови од нашата економска програма може да се одложат до шест месеци или можеби година за да има извесен баланс, додаде то