Свет

Грција и Кина ја зајакнаа воената соработка

Грција и Кина ја зајакнаа воената соработка

Грција и Кина потпишаа програма за воена соработка.

Двете земји сметаат дека меѓусебните односи во воената сфера треба да зајакнат.

Кинеската страна ја потврди желбата за учество во заеднички воени вежби во текот на оваа година, а било договорено и кинески војници да се обучуваат во воената поморската база во Суда на острвот Крит.