Балкан

Грција исплати 483 милиони долари на ММФ

Грција исплати 483 милиони долари на ММФ

Генералниот директор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) Кристин Лагард изјави дека „парите пристигнале“, откако Грција денеска и исплати нова транша од 483 милиони долари на оваа светска финансиска организација.

Лагард на прес-конференција во Вашингтон истакна дека грчките лидери треба да продолжат да работат на обновување на економијата и нејзино стабилизирање, со што ќе го зајакнат суверенитетот на земјата.