Македонија

Грција испрати протест до НАТО поради изјавата на Столтенберг за Македонија

Грција испрати протест до НАТО поради изјавата на Столтенберг за Македонија

Грција ќе испрати официјален протест до НАТО, поради тоа што генералниот секретар на Алијаната Јенс Столтенбрг го употребил името Македонија, објави МИА.

Станува збор за изјава на Столтенберг на заедничкиот состанок на министрите за надворешни работи и за одбрана на земјите од Европската унија.

Грчкиот протест ќе го достави во НАТО постојаниот претставник на Грција во Алијансата.