Балкан

Грција ја стресоа два замјотреси во изминатите 10 часа

Грција ја стресоа два замјотреси во изминатите 10 часа

Два земјотреси се регистрирани во Грција за изминатите 10 часа, покажуваат податоците на Европскиот сеизмолошки центар.

Едниот земјотресот бил со интензитет од 4,2, а другиот со 3,1 степен според Рихтеровата скала. И двата потреси биле регистрирани на околу 300 километри западно од главниот град Атина.