четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 43

Грција ќе ги исполни обврските од спасувачката програма и истото го очекува од кредиторите

Грција во целост ќе ги испочитува своите обврски од спасувачката програма и очекува нејзините кредитори да го направат истото, изјави владиниот портпарол Олга Геровасили, откако заради разликите за фискалните цели и реформите ноќеска се прекинаа и одложија преговорите со кредиторите, пренесоа британските медиуми.

133033938

Последни вести

– Преговорите со кредиторите требаше одамна да бидат завршени, бидејќи грчката Влада поднесе исцрпни предлози кои ќе ги запазат нејзините цели, изјави Геровасили, забележувајќи дека позицијата на ММФ не помогна во постигнувањето навремена спогодба.

– Грција категорично изјавува дека ќе ја почитува спасувачката спогодба од јули минатата година до нејзината последна буква, и подвлекува дека сите учесници во преговорите треба да го направат истото, истакна владината портпаролка.

Најчитани вести