Свет

Путин: Грција не побарала помош од Русија

Путин: Грција не побарала помош од Русија
Путин: Грција не побарала помош од Русија

Грција не побарала помош од Русија за решавање на должничкиот проблем, изјави во Уфа рускиот претседател Владимир Путин, објави МИА.

Путин запраша каде била Европската комисија кога се трупале проблемите на Грција и зошто не ја корегирала економската политика на претходната грчка Влада.

– Русија има можност да им помага на партнерите независно од економските потешкотии – истакна рускиот претседател.