Балкан

Падна одлука: Грција ќе добие нова позајмица

Падна одлука: Грција ќе добие нова позајмица
Падна одлука: Грција ќе добие нова позајмица

Грција ќе добие нова финансиска помош, одлучија едногласно лидерите од еврозоната, наведе Доналд Туск претседател на Европскиот совет кој претседаваше со средбата на еврозоната посветена на Грција.

– Се е подготвено Европскиот механизам за стабилност да обезбеди финансиска помош за Грција во замена за сериозни реформи, наведе Туск на Твитер, пренесува МИА.

Одлуката беше донесена по 22 часа преговори.