четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

Грција: Упасени двајца вооружени Британци со ирачко потекло

Упасените, кои се родени во Ирак, но имале британски патни исправи, патувале со кампинг-возило, во кое биле пронајдени „над 10 огнени оружја и повеќе од 20.000 куршуми“.

Грција: Упасени двајца вооружени Британци со ирачко потекло

Грција: Упасени двајца вооружени Британци со ирачко потекло

Последни вести

Претставник на грчката полиција, кој побарал анонимност, за грчките медиуми изјави дека двајцата мажи, на возраст меѓу 20 и 30 години, биле уапсени синоќа во близна на грчкиот пристанишен град Александрополис.

Упасените, кои се родени во Ирак, но имале британски патни исправи, патувале со кампинг-возило, во кое биле пронајдени „над 10 огнени оружја и повеќе од 20.000 куршуми“.

Аномимниот полициски претставник соопшти дека имињата на уапсените не фигурурале на ниту една листа на осомничени терористи или криминалци.

Најчитани вести