Балкан

Грција со влошена позиција на Дуинг Бизнис 2017

Грција со влошена позиција на Дуинг Бизнис 2017

Ова е втора година по ред како грчката позиција е влошена на листата, поради тоа што постојаните пречки за претприемништвото ги бркаат инвеститорите, што е еден од главните услови за закрепнување на грчката економија.

Грција годинава има ист резултат како во 2015 година што укажува на стагнација во период кога се неопходни брзи реформи, додека другите земји преземат дополнителни чекори и имаат предност во однос на Грција во подобрување на бизнис активностите и привлекување на инвеститори.