вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 8

Грците повлекле 18 милијарди евра заштеди од банките

grcija

Последни вести

Грчките граѓани повлеке 18 милијарди евра заштеди од банките во изминатите три месеци, покажуваат проценките на „Голдман Сакс“, објави МИА.

Иневстициската банка во својата анализа оценува дека заштедите на Грците и натаму ќе бидат под притисок, додека се уште трае неизвесноста околу исходот на преговорите меѓу Владата и меѓународните кредитори.

„Голдман Сакс“ смета дека во февруари истекувањето на капитал од банките ќе достигне три милијарди евра, со што вкупната врдност од почетокот на декември 2014 година ќе достигне 18 милијарди

Најчитани вести