Балкан

Грчката полиција апсеше бегалци кои се обиделе да кренат шатори во центарот на Атина

Грчката полиција апсеше бегалци кои се обиделе да кренат шатори во центарот на Атина
epa04889382 An Afghan refugee holds her baby before boarding a ship to Piraeus, on the island of Kos, Greece, 19 August 2015. The Greek island is struggling with a major influx of refugees and migrants amidst the financial crisis and the height of the tourist season. EPA/YANNIS KOLESIDIS

Полицијата привела 40 бегалци, кои со својот багаж дошле од Пиреја, придружувани во знак на солидарност од претставници на организацииите за правата на човекот.

Бегалците, меѓу кои имало жени и деца, организирале протестна прошетка до станицата на метрото во Пиреја.