среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 0

Грчките земјоделци почнаа да ги пропуштаат македонските транпортери преку „Евзони“

Македонските транспортери кои 8 дена беа заглавени на граничниот премин „Евзони“ успеаја да се договорат со грчките земјоделци коишто го блокираат преминот. По разговорот кој се одвивал со придружба на полицијата, грчките земјоделци направиле отстапка за 9 цистерни со нафта или нафтени деривати, по што им било овозможено да ја поминат границата, дознава ТВ Нова.

земјоделци

Поврзани вести

Според извори на телевизијата од грчка страна се уште се заглавени 6 цистерни со нафта или нафтени деривати и еден камион натоварен со алкохол. Овие транспортери границата мораат да ја поминат токму од граничниот премин „Евзони“ бидејќи станува збор за акцизна стока.

Патничките возила и сите останати транспортери се пренасочуваат кон граничниот премин во Дојран.

Ова е осми ден како грчките земјоделци протестираат на граничниот премин „Евзони“ поради најавените реформи во пензискиот систем.

Најчитани вести