Македонија,Крими хроника

Грк ја оштетил царинската рампа на Меџитлија

Грк ја оштетил царинската рампа на Меџитлија
Редица возила создадоа гужва на Богородица

На 16.12.2014 година во 10,20 часот на ПС за ГП и ГН-Меџитлија на излез од Р.Македонија, грчкиот државјанин З.Г.(51) извршил оштетување на излезната рампа која е поставена пред царината со возило марка „Нисан-Пикап“ со грчки регистарски ознаки. По целосно документирање на случајот против истиот беше поднесено барање за поведување на прекршочна постапка по чл. 25, став 1 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата.