Политика

ГРОМ Струмица: Ja спасвме ли СДСМ од банкрот или „ денарот од струмичкиот гас“ оди на приватно конто?

ГРОМ Струмица: Ja спасвме ли СДСМ од банкрот или „ денарот од струмичкиот гас“ оди на приватно конто?
Деновиве  се разгоре темата околу сомнителните  трансакции  на ЈП Струмица гас. Нешто  што  ние струмичани одамна го знаеме и  го  говориме.

ГРОМ Струмица сака да праша: Зошто  струмичани  плаќаат  најскап гас  во  државата? ГРОМ прашува: Колку   се вистинити  тврдењата  дека јавното претпријатие  гасот го плаќа над 28 денари  за метар кубен, а просечната цена по која ЕЛЕМ  го набавува гасот е под 13  денари  за кубен метар.

Само како  споредба, киловат  струја чини 4,8  денари  за домаќинството, а за мали фирми  е 5.5  денари за киловат  час. Дали ние плаќаме  двојно поскап  гас од било каде во  државата, дури поскапо и  од струјата? Дали  е вистина дека и  граѓаните на Струмица всушност  преку СИ-ЕН-ЏИ СИСТЕМС, партиска фирма на СДСМ и  ексклузивниот  снабдувач  со  гас на јавното  претпријатие Струмица Гас, всушност  ја финансираат оваа опозициска партија од својот семеен буџет.

Ги повикуваме надлежните институции во  државата да ни  одоворат  дали  ЈП Струмица гас има соодветна лиценца за дејноста што  ја врши? Дали  е  вистина дека оваа фирма работи  без лиценца и  дека снабдувањето  и  дистрибуцијата на гас оди  така да се каже „на црно“?

Уште колку  пари  ви  должиме господине Заев? Уште колку  кампањи ќе финансираме без да знаеме, дали  уапеавме да ја спасиме СДСМ од банкрот или „ денарот од струмичкиот гас“ оди  на приватното конто на најголемиот феудалец во државата?