Македонија

Груевски: Барањето на СДСМ да се трампа методологијата во ДИК за медиумите е пазарење

Груевски: Барањето на СДСМ да се трампа методологијата во ДИК за медиумите е пазарење

ВМРО-ДПМНЕ, што се однесува до методологијата, имаше некои забелешки, но во интерес на времето и пред се во интерес на тоа да се сузбие алибито на СДСМ дека ние кочиме нешто, ги повлековме сите забелешки.

Ова го истакна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во вестите во Сител.

-Само тие имаат некакви забелешки и со тоа практично го држат ова прашање за нивното пазарење со она што го имаат поставено како цел за медиумите. ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ не се пречка тука. Иако имавме, двете партии ги повлековме забелешките, истакна Груевски.