петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 43

Груевски: Бесплатниот јавен превоз полн погодок за студентите

Во првиот месец од почнувањето на проектот бесплатен јавен превоз за студенти поднесени се околу 12,5 илјади апликации што претставува одличен почеток за овој проект, оцени денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

elektronska karta jsp

Поврзани вести

Во првиот месец од почнувањето на проектот бесплатен јавен превоз за студенти поднесени се околу 12,5 илјади апликации што претставува одличен почеток за овој проект, оцени денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Во јануари, месец во којшто студентите не се на настава има 12.500 студенти кои подигнале соодветна документација за бесплатно користење на автобускиот превоз, така што имаме одличен старт над нашите очекувања  и огромен интерес. Сите тие средства што судентите досега ги давале за јавен превоз сега ќе претставуваат директна заштеда за нив и за нивниот животен стандард, рече Груевски.

Тој очекува уште поголем интерес да има во следниот период за користење на тоа право.

Ако во јануари се јавија 12.500 студенти  очекувам бројката значително да расте во следните месеци и ќе имаме огромна искористеност на задоволство на секој студент што има  потреба од јавен превоз, наведе претседателот на ВМРО-ДПМНЕ.

Најчитани вести