ТОП,Македонија

Груевски денеска Кривогаштани и Крушево

Груевски денеска Кривогаштани и Крушево
Претседател на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, денеска ќе оствари посета на општините Кривогаштани и Крушево.

Груевски во 12:45 часот ќе го посети повеќенаменско игралиште во ОУ „Манчу Матак“, во 12:55 часот ќе изврши увид во активности при изградба на спортска сала во истото училиште, додека пак во 13:15 часот ќе изврши увид во активности при изградба на плоштад и ќе оствари средба со жителите на село Кривогаштани.

Во 13:45 часот ќе изврши увид во активности при изградба на канализација и ќе оствари средба со жителите на село Крушеани.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ во 14:35 часот ќе изврши увид во активности при изградба на спортска сала, изградба на улици и ќе оствари средба со жителите на село Бучин во општина Крушево, а во 15:25 часот ќе изврши увид во активности при реконструкција на секундарна водоводна мрежа.

Од партијата информираат дека во 15:40 часот, Груевски ќе изврши увид во активности при реконструкција на Градски парк и ќе оствари средба со жителите на Крушево. Во 16:10 часот ќе оствари посета на реновираната галерија на Никола Мартиновски и посета на фасади на обновени куќи во традиционален стил.