Македонија

Груевски денеска на промоција на „Ѕвезди на светската книжевност“

Груевски денеска на промоција на „Ѕвезди на светската книжевност“

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на промоција на нови книги од едицијата „Ѕвезди на светската книжевност“.

Промоцијата на 50 нови наслови ќе се одржи во НУБ „Свети Климент Охридски“.

На промоцијата ќе се обрати и министерката за култура Елизабета Канческа Милевска.

Од едицијата „Ѕвезди на светската книжевност“ досега се објавени 360 дела, а вкупно се предвидени 560 книги.