понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Груевски денеска во Брисел, утре министрите на ЕУ ќе дискутираат за Македонија

bri

Последни вести

Денеска во Брисел пристигнува владината делегација предводена од премиерот Никола Груевски на средба со викоките европски преставници. Како што се очекува ќе бидат максимално интензивирани дипломастките контакти со цел да се надмине политичката состојба во Македонија, пренесе МРТ.

Утре во Луксембург Советот за општи работи (министри за надворешни работи на ЕУ) ќе разговара за ситуацијата во Македонија и се очекува да се донесе заклучок за надминување на политичката криза во Македонија. Советот се очекува да изрази длабока загриженост за влошување на ситуацијата во земјава и да ги повика лидерите на сите политички партии да пристапат кон решавање на проблемите.

Најчитани вести