Политика

Груевски: Доколку Управниот суд ги потврди незаконските одлуки на ДИК, ВМРО-ДПМНЕ нема да учествува во прегласувањето и нема да ги признае резултатите

Груевски: Доколку Управниот суд ги потврди незаконските одлуки на ДИК, ВМРО-ДПМНЕ нема да учествува во прегласувањето и нема да ги признае резултатите

ДИК донесе незаконски одлуки со цел изигрување на изборната волја на народот. Работата на ДИК се претвори во пародија. Имаме информации за вмешување на странски претставници во нивното работење, а со цел вршење влијание на некој од членовите во правец на постизборен инженеринг. Некои од независните претставници, всушност не се независни.

Повикуваме, додаде Груевски, да не се врши притисок и на Управниот суд, а доколку и тој подлегне и ги потврди незаконските одлуки на ДИК, ВМРО-ДПМНЕ објавува дека нема да учествува во прегласувањео и нема да ги признае резултатите.