Македонија

Груевски го посети вечниот дом на Мајка Тереза

Груевски го посети вечниот дом на Мајка Тереза

Премиерот Никола Груевски заедно со македонската делегација која е во работна посета на Индија го посети вечниот дом на Мајка Тереза.

Делегацијата се поклони пред гробот на католичка калуѓерка, добитничка на Нобелова награда за мир и свето лице во католичкиот свет, која е родена во Скопје.

gruevski.jpg-500