Македонија

Груевски го пушти во употреба повеќенаменското игралиште во Драчево

Груевски го пушти во употреба повеќенаменското игралиште во Драчево

Повеќенаменско игралиште кое се протега на 1.000 метри квадратни денеска беше пуштено во употреба од страна на премиерот Никола Груевски, градоначалникот на општина Кисела Вода, Билјана Беличанец-Алексиќ и директорот на Агенцијата за млади и спорт Маријан Спасевски во дворот на основното училиште „Свети Климент Охридски“ во населбата Драчево.

Изградбата на ова игралиште започна на крајот на месец март и за неполни 4 месеци, како што нагласи премиерот Груевски, започна да функционира и е дел од ветените проекти.

Игралиштето е опремено со четири коша, како и место за играње на мал фудбал и ракомет.

Истото е опремено и со рефлектори за употреба во вечерните часови.

Како што нагласи градоначалникот на Кисела Вода, Беличанец-Алексиќ, веќе идната недела веднаш до ова игралиште ќе биде изградено и ново игралиште со фитнес реквизити со средства обезбедени од буџетот на општина Кисела Вода.

-Ова е голем капитален проект и е сличен со проектот за изградба на 180 спортски сали, а во иднина ќе се изградат 50 нови фудбалски игралишта и 120 тениски терени низ цела Република Македонија, изјави Груевски, кој додаде дека 49 фудбалски игралишта се веќе завршени, а во фаза на изградба е педесеттото игралиште.

Инвестицијата за изградбата на повеќенаменското игралиште во населба Драчево чини 8 милиони денари.