петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 53

Груевски: Преку проектот за изградба на мали хидроцентрали потпишани 65 договори за концесија

hidrocentraliiii

Поврзани вести

Преку проектот за изградба на мали хидроцентрали се потпишани 65 договори за концесија. Премиерот Никола Груевски истакна дека 35 се изградени и пуштени во комерцијална работа, 5 се готови и во јануари ќе почнат со работа.

Овие 40 се изградени, а други 15 се градат и ги имаат потребните дозволи. Десет од нив се во фаза на вадење одобренија за градба, истакна премиерот.

Проценетата вредност на хидроцентралите е околу 120 милиони евра.

Тоа подразбира ангажирање на македонската градежна оператива во изградбата, домашни материјали за поврзување и вмрежување, како и минимум 100 нови вработувања.

Најчитани вести