сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 11

Груевски: Избори мора да има, и избори ќе има

избори-гласање-11-7-

Последни вести

Во својот говор на Свечената академија по повод Свети Климент, премиерот Никола Груевски истакна дека секој оној кој со своето однесување ќе му оневозможи на народот да реши на кого ќе му ја даде довербата, кој ќе се обиде да му го одземе врвното демократско право на  народот да решава на избори, без разлика дали тоа ќе го направи со сопственото бегање од избори, што веќе за жал е извесна и очигледна варијанта и стратегија на нашите политички конкуренти, или на било кој друг начин ќе се труди да нема избори, прави непринципелно и неетичко дело кое е на ранг на навреда на народот.

-На тој начин, со ова однесување политичкиот конкурент покажува недоверба во своите капацитети и отсуство на соодветна грижа за националните и државни интереси на Република Македонија. Избори мора да има, и избори ќе има! Ова е наша земја и наша земја ќе остане! Народот ќе решава и народот мора да решава! Нема друго и нема бегање, истакна премиерот.

Најчитани вести