Македонија

Груевски: Изборот на Џафери е неуставен и неделовнички (ВИДЕО)

Груевски: Изборот на Џафери е неуставен и неделовнички (ВИДЕО)

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски истакна дека и да сакаат не можат да го признаат Талат Џафери за претседател на Собранието бидејќи, како што рече, човекот е „избран“ насила со кршење на Уставот, кршење на Законот, кршење на Деловникот на Собранието, вон сите правила и процедури.

„Тој е во моментов, а веројатно така ќе остане и натаму, e узурпатор на позицијата претседател на Собранието. Тој за нас може да биде само пратеник, тука е избран легитимно од граѓаните и ние тоа не го оспоруваме. Но, претседател на Собрание не може да биде наречен затоа што е избран на целосно незаконски, на неуставен и неделовнички начин“, рече Груевски по увидот на градежните активности на Градскиот стадион „Арена Филип Втори“ во Скопје.