Македонија

Груевски: Изградивме и реконструиравме над 510 километри регионална и над 700 километри локална патна мрежа

Груевски: Изградивме и реконструиравме над 510 километри регионална и над 700 километри локална патна мрежа

Инвестициите во патиштата беше и остана локомотивата на градежништвото која за време на Светската економска и европската должничка криза придонесе да одиме напред, кога многу држави чувствуваа жестоки последици.

Ова го истакна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, како дел од презентација на отчетот пред граѓаните на Република Македонија

Не застанавме и сега имаме еден конитнуитет. Успеавме да изградиме и реконструираме над 510 километри регионална патна мрежа и над 700 километри локална патна мрежа. Кога  одиме на терен многу луѓе ни кажуваат патот што го направивте не беше чепнат 30-40 години. Тоа е сега значајна предност за нив. Инвестициите во  инфраструктурата обезбеди работа за многу семејства, но и работа за градежните компании. Подеднакво се посветивме и на изградбата на автопатските делници при што никогаш порано не се граделе три нови автопати како што се градат сега, изјави Груевски.