понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 10

Израелска инвестиција на повидок во Македонија

ivana6666

Последни вести

Секоја недела од одговорните за привлекување на странски инвестиции, премиерот Груевски добива информација за нова заинтересирана компанија.

Голем број инвеститори веќе донесоа одлука во последниве месеци дека својот капитал ќе го вложат во земјава.

Синоќа Груевски откри дека меѓу нив е и една израелска компанија.

-Во минативе две недели, челниците на една израелска компанија два пати дојдоа во Македонија на финални договори. Компанијата сака да отвори кол-центар и веќе почна соравотка во Македонија, а бара и лица за вработување. Кога ќе почнат со работа, за две недели ќе вработат 40 лица, а за три години планираат да вработат до 2000 наши граѓани, рече Груевски.

Заинтересирани и за изградба на спа-центар и дата-центар.

Најчитани вести