четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 53

Груевски ја испрати ќерката на првиот училиштен ден (ФОТО)

Софија ќе го посетува истото училиште како и нејзината постара сестра Анастасија, која годинава е четвртоодделенка.

sofija-640x337

Поврзани вести

Шестгодишната Софија Груевска денеска тргна во прво одделение. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, и неговата сопруга Боркица ја испратија помладата ќерка на првиот училишен час во ОУ „Димитар Миладинов“ во Скопје.

Тие заедно ја проследија претставата за добредојде на првачињата.

1sofija

Софија ќе го посетува истото училиште како и нејзината постара сестра Анастасија, која годинава е четвртоодделенка.

2sofija

Софија е една од 21.250 ученици кои годинава првпат седнаа во училишните клупи.

3sofija

Денеска учебната година почна за oкoлу 270.000 ученици, oд кoи 188.000 oснoвци и 80.000 среднoшкoлци.

4sofija

Фото: Република

Најчитани вести