четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Груевски: Казандол во Валандово ќе отвори нови 250 работни места

атина

Поврзани вести

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски денеска на својот Фејсбук профил го најави почетокот на изградбата на рударскиот комплекдс Казандол, за производство на катоден бакар.

Станува збор за инвестиција во вредност од 35 милионии евра, која ќе отвори најмалку нови 250 работни места. Инвестицијата е од големо значење за валандовскиот регион и за целиот рударски сектор во државата.

Во продолжение прочитајте ја објавата на Груевски на Фејсбук.

gruevski

Најчитани вести