Македонија

Груевски: Ќе продолжиме успешно да чекориме по патот за развој на земјоделството

Груевски: Ќе продолжиме успешно да чекориме по патот за развој на земјоделството

Изминативе години како политичка партија, како коалиција, покажавме како политичарите треба да држат до дадениот збор. Покажавме како ветувањата се исполнуваат. Тоа е видливо во сите области, а можеби најевидентно е во земјоделството.

Ова денеска го изјави Никола Груевски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, а на денешниот отчет потенцираше и дека огромен дел од работите во земјоделството сериозно се променети од 2006 година до денес.

Во земјоделството, за кое до 2006 година единствена асоцијација беа проблеми и барањата на земјоделците некој да им помогне. Но од тогаш до сега, работите во земјоделството сериозно се променија. Денес прва асоцијација кај секој граѓанин за земјоделството се субвенциите во земјоделството, поддршката 50-50 за механизација и модернизација на земјоделците, инвестициите во руралните средини…  Денес асоцијација за земјоделството е партнерството што за прв пат една Влада го има изградено со земјоделците. Партнерство базирано на чесен и искрен однос и желба да се помогне на секој чесен и работлив земјоделец. Заедно со земјоделците со години успешно чекориме по патот на развој на земјоделството и по тој пат заедно ќе продолжиме да чекориме и во наредниот период, изјави тој.