петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Груевски: Ќе се градат 18 фитнес зони ширум Македонија

Во 18 градови ширум Македонија ќе се градат фитнес зони. Ова е еден од петте проекти наменети за младите луѓе кои денес го најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

gruevski-promocijaenciklop

Поврзани вести

Во 18 градови ширум Македонија ќе се градат фитнес зони. Ова е еден од петте проекти наменети за младите луѓе кои денес го најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

Соодветни и модерни фитнес направи ќе бидат поставени во градските паркови на отворено. Од овие проекти бенефит пред се ќе имаат младите луѓе, но и заинтересираните од сите генерации.

Oвој важен проект за младите ќе се спроведе преку Агенцијата за млади и спорт во соработка со општините.

Груевски потенцира дека проектот ќе започне да се реализира од октомври 2016-та година, а до тогаш ќе се реализираат подготвителните работи за набавка за справите.

Најчитани вести