ТОП,Македонија

Груевски: Ќе се види дали има фантомски гласачи

Груевски: Ќе се види дали има фантомски гласачи

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во врска со прочистувањето на избирачкиот систем рече дека сега ќе се види колку обвинувањата од опозицијата за фантомски гласачи биле реални.

-Прво го слушавме СДСМ како зборува дека има 500.000 фантомски гласачи во Македонија, потоа намалија на 330.000, па намалија на 200.000 фантомски гласачи. Потоа на 100.000, потоа едно време се збореше за некои 70.000 и еве сега се зборува за некои 39.000 кои што требало да бидат проверени. Затоа да оставиме во наредните нека бидат проврени тие 39.000 и да видиме дали и таму ќе се најде некој фантомски гласач, рече Груевски, кој денеска е во посета на Пробиштип.