Македонија

Груевски ќе присуствува на комеморативни церемонии во Белгија

Груевски ќе присуствува на комеморативни церемонии во Белгија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска во Кралството Белгија ќе присуствува на комеморативните церемонии за одбележување на 100 – годишнината од почетокот на Првата светска војна.

Настаните ќе се одржат во белгиските градови Њупорт и Ипер.