среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Груевски ќе присуствува на отпочнувањето на изградбата на гасоводот Клечовце-Штип

Macedonian Prime Minister and leader of the biggest ruling party VMRO Nikola Gruevski speaks during an interview with Reuters in Skopje

Последни вести

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска ќе присуствува на отпочнување на изградба на магистралниот гасовод делница Клечовце – Блок станица 5 (Штип).

Церемонијата за почеток на работите ќе се одржи во реонот на кумановското село Клечовце, во непосредна близина на регионалниот пат Куманово – Свети Николе со почеток од 13:30.

Од гасоводот Клечовце – Неготино кој е планиран во должина од 96,6 километри, „Стројтрансгас“ треба да изгради 61 километар до јуни следната година.

Вредноста на проектот изнесува 75,7 милиони долари, од  кои 60 милиони произлегуваат од подмирувањето на клириншкиот долг.

Најчитани вести