Македонија,Политика

Груевски ќе се сретне со Дачиќ

Груевски ќе се сретне со Дачиќ

Претседателот на Владата, Никола Груевски, денеска ќе оствари средба Ивица Дачиќ, претседател на Владата на Република Србија.

Средбата ќе се одржи во Владата на Република Македонија.Почетокот е предвиден за 17:15 часот.

Премиерот ќе присуствува и на свечена академија по повод „Свeти Сава“- Денот на српската заедница во Република Македонија. Настанот ќе се одржи во Македонскиот народен театар со почеток во 18 часот.