ТОП,Македонија

Груевски во посета на глобалната компанија Хуавеи

Груевски во посета на глобалната компанија Хуавеи

Груевски во посета на глобалната компанија Хуавеи. Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски во рамки на посетата на Кина, освен средбите на политичко ниво  во Пекинг оствари и повеќе средби со компании, меѓу која е и посетата на седиштето на глобалната компанија за информатичка комуникациска технологија Хуавеи, пренесе МИА.

Премиерот Никола Груевски, вицепремиерот Владимир Пешевски и заменик-министерот за економија Христијан Делев остварија средба со раководството на компанија и генералните менаџери Џим Лу и Џорџ Жанг.

Претставниците на компанијата се запознаа со можностите за инвестирање во Македонија

Како што информира…