Македонија

Груевски: Македонија со највисок раст во Европа

Груевски: Македонија со највисок раст во Европа

Денеска Европска Комисија проектира предвидување дека Мкаеоднија и оваа и наредната година ќе има најголем економски раст во Европа.

Ова го истакна премиерот Никола Груевски при денешното гостување во дневникот на Сител телевизија.

-Се предвидува Македонија да има најголем раст од сите земји во Европа. Но, ова на некој не му одговара, па затоа иницира разни сценарија, додаде премиерот.