Македонија

Груевски го посети меморијалниот центар на жртвите од холокаустот во Ерусалим

Груевски го посети меморијалниот центар на жртвите од холокаустот во Ерусалим

 

Премиерот Никола Груевски во рамки на посетата на Израел го посети Меморијалниот центар на жртвите од холокаустот „Јад Васхем“ во Ерусалим.

gruevski-srusalim-holokaust-640x354

Претседатлот на македонската влада положи цвеќе во Меморијалениот центар кој е најголемиот во Израели е дел од воспоставената пракса на Израел при официјалните посети на државници од странство.