Македонија

Груевски со младите во Градски парк го проследи првиот меч од ЕУРО 2016 (ФОТО)

Груевски со младите во Градски парк го проследи првиот меч од ЕУРО 2016  (ФОТО)
Груевски со младите во Градски парк го проследи првиот меч од ЕУРО 2016
Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевsки со младите во Градскиот парк во Скопје го проследи премиерниот меч од Европскиот шампионат во фудбал кој од денеска, па до 10-ти јули се одржува во Франција.

На тревникот пред популарната „Школка“ во Градскиот парк во Скопје беа присутни над 500 млади, кои колективно на проектор го проследија отворањето на Европското фудбалско првенство и првиот меч помеѓу домаќинот Франција и репрезентацијата на Романија кој заврши со победа на Французите од 2:1. Меѓу присутните беше и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

park-1

park-2

park-4

park-5

park-6