Македонија

ФОТО: Груевски на Ифтар вечера по повод Рамазан Бајрам

ФОТО: Груевски на Ифтар вечера по повод Рамазан Бајрам
Груевски на Ифтар вечера во Скопје

Претседателот на владата на Република Македонија Никола Груевски придружуван од министерот без ресор задолжен за привлекување странски инвестиции Фурхан Чако по повод големиот исламски празник Рамазан Бајрам присуствуваа на Ифтар вечера која се оддржа во Скопје.

Груевски на Ифтар вечера во Скопје
Груевски на Ифтар вечера во Скопје

Во текот на постот по повод празникот Рамаза премиерот Груевски организираше Ифтар вечера на која присуствуваа членови на Владата, министри и други функционери.

Груевски на Ифтар вечера во Скопје
Груевски на Ифтар вечера во Скопје

Исто така Груевски организираше Ифтар вечера за членовите и симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ и на коалициските партнери кои се од исламска вероисповест.

Груевски на Ифтар вечера во Скопје
Груевски на Ифтар вечера во Скопје

Ифтар вечера приреди и претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски.