четврток, 29 јуни 2017  |  Вести денес: 17

Груевски на политички средби во Велика Британија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски од денес и во наредните неколку дена заедно со партиска делегација во чиј состав се пратениците од ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски и Влатко Ѓорчев, како и членот на извршниот комитет Никола Попоски ќе бидат во посета на Лондон Велика Британија.

британија

Поврзани вести

Целта на посетата е остварување на повеќе билатерални средби со повеќе пратеници, политичари, луѓе од јавниот и политички живот, тинк тенк организации кои остваруваат влијание во велика Британија.

На средбите ќе бидат афирмирани интересите на Република Македонија, од повеќе аспекти кои се вазни за државата. Инаку за кус период, по посетите на Вашингтон сад, и Берлин Германија ова е трета политичка посета на Груевски на важен политички светски центар како сто е Лондон.

Најчитани вести